Pages in topic:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27]
Off topic: Ca să vă mai descreţiţi frunţile
Thread poster: Susanna & Christian Popescu
ClaudiaDragomir
ClaudiaDragomir  Identity Verified
Local time: 01:36
Italian to Romanian
+ ...
Cuvântul zilei DEX Apr 26, 2012

http://dexonline.ro/cuvantul-zilei/2012/04/26

 
ClaudiaDragomir
ClaudiaDragomir  Identity Verified
Local time: 01:36
Italian to Romanian
+ ...
Super tare! May 21, 2012

http://www.youtube.com/watch?v=unO5whIUF-M

 
Bernd Müller (X)
Bernd Müller (X)
Germany
Local time: 01:36
German to Romanian
+ ...
(OT- dar nu numai!!) Folclor nou - cine e inginerii şi ce vrea ei... Apr 23, 2013

Titlul complet(at de mine) :
Folclor nou - cine e inginerii şi ce vrea ei...
Voi încerca sa explic hoardei umaniste ce creatura este inginerul.
Noi ne facem treaba. Voi nu. Deci ciocul mic!

Notă (din partea ing. BM):
Prof. dr. Ing. N. Drăgulănescu, un fost coleg, pare-mi-se că este actualmente decanul Fac. de electronică, la Univ. Politehnica din Buc.... See more
Titlul complet(at de mine) :
Folclor nou - cine e inginerii şi ce vrea ei...
Voi încerca sa explic hoardei umaniste ce creatura este inginerul.
Noi ne facem treaba. Voi nu. Deci ciocul mic!

Notă (din partea ing. BM):
Prof. dr. Ing. N. Drăgulănescu, un fost coleg, pare-mi-se că este actualmente decanul Fac. de electronică, la Univ. Politehnica din Buc.
nicolae dragulanescu
www.ndragulanescu.ro/Im Cache - Ähnliche Seiten - Diese Seite übersetzen
Website-ul personal al profesorului universitar Nicolae George Dragulanescu, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania, contine CV-ul sau concis, ...


Nu sunt întru totul de acord cu dl. ndragulanescu (să nu uităm că promoţia lui- 1969 a fost, după câte știu, una din cele mai strălucite promoții ale înv. univ. din RO- la fel cum admiterea din 1964 1 fost , la „electronică“- una dintre cele mai excelente- nenumăraţi „laureaţi“ ale olimpiadelor de matematică etc.- ce mai- dar asta e- şi este o prezentare (destul de, ba chiar f. bună, super!!!) bună (şi plină de umor) , totuşi!



FOLCLOR NOU - CINE E INGINERII ŞI CE VREA EI...

Voi încerca sa explic hoardei umaniste ce creatură este inginerul.

Sa începem cu începutul.

Școala generală şi liceul

Foarte rar inginerul strălucește la învăţătura, nu pentru ca nu ar avea materie cenușie deasupra gâtului, ci pentru ca nu suportă să învețe pe de rost texte şi comentarii la limba româna, sau nume şi ani la istorie. Asta nu înseamnă ca urăște materiile respective – poate citi cu plăcere o carte, doar că îl enervează noțiunea de memorat.
Nici matematica nu-i place în mod deosebit, pentru ca inginerul nu e tâmpit. Totuși, materiile interesante, precum fizica (cu circuitele electronice mai ales), chimia (știința chestiilor care fac bum), sau informatica (echivalentul modern al magiei medievale) necesita matematică, așa ca nu are de ales şi o va învăța. Deși nu va avea mediile cele mai mari din clasă, viitorul inginer va avea satisfacția că el este posesorul unor cunoștințe şi abilități pe care colegii lui le văd inaccesibile, şi în același timp poate să-şi spună liniștit că nu ar fi o mare problema pentru el sa exceleze la celelalte materii, doar că nu vrea. El e cool.

Facultatea
Inginerul nu se stresează foarte mult în facultate… deși are de mers la laboratoare şi are de făcut proiecte. Indiferent cât de stresant este programul şi cât de duri sunt profesorii, viitorul inginer va găsi întotdeauna timp pentru distracție, socializare, sau pur şi simplu pentru stat degeaba.

Pe când studenții celorlalte facultăţi sunt lipsiți de griji ca pasărea cerului, sau copleșiți de griji ca un animal ierbivor, viitorul inginer este echivalentul studențesc al animalului de prada: 90% din timp doarme şi se joaca, dar în restul de 10% reușește să mobilizeze o impresionantă energie în scopul finalizării unui proiect sau trecerii unui examen. Ziua sau noaptea nu contează pentru el, cu suficientă cafea sau Coca Cola la dispoziție. După ce scopul a fost atins, reactorul energetic se stinge cu cantități impresionante de etanol şi programul lejer este adoptat din nou.

Locul de muncă
Inginerul nu este un “workaholic”, dar va munci bine dacă îi place ceea ce face sau dacă este al dracului de bine plătit. Nu este neapărat obsedat de bani (daca era s-ar fi făcut economist sau avocat), dar nu-i place nici să facă implozie intestinală. El va încerca, dar nu va reuși decât rar, să mențină ritmul de viață din facultate, 90% frecat de mentă, 10% efort intens. Ai dracului patroni nu-l lasă. În general este un tip orientat, care dacă vede că meseria lui nu mai aduce suficiente fonduri la bugetul personal nu ezită sa se reprofileze. “Lipsa lui de cultură”, “incapacitatea lui de a comunica”, sau “gândirea lui de șoarece de laborator” nu-l încurcă: el poate deveni oricând un afacerist sau un politician de succes.

Cultura
Cultura nu este o componentă vitală a unui inginer, dar nu este obligatoriu să lipsească. Un inginer va citi o carte, va asculta muzică şi va viziona un film atâta timp cât acestea îi vor face plăcere, fără să se gândească la faptul că prin asta el își face upgrade la nivelul de cultură. Daca preferă o carte care descrie o metodă ingenioasă de a lichida pe cineva, urmată de o metodă şi mai ingenioasă pentru aflarea vinovatului, în locul unei cărți care descrie lamentările şi psihozele unui boșorog sau ale unei femei la menopauză, asta e pentru simplul motiv că inginerul nu are chef să vomite pe timpul lui liber doar pentru a avea privilegiul de a se lăuda altora cu cât de cult este el. Dacă preferă să vadă cum Bruce Willis sau Arnold Schwarzenegger lichidează câte 50 de dobitoci per film în loc să vadă “capodoperele” lui Mircea Danieliuc sau Cristi Puiu, asta este pentru că filmele pentru el sunt un mijloc de relaxare, nu de enervare în plus. şi un inginer nu citește niciodată poezie, decât daca vrea sa impresioneze o femeie, ceea ce până la urmă este un lucru lăudabil şi îl iertam.

Etica
Adevăratul punct slab al inginerului este etica, şi probabil că acolo bate şi madam Pipi-Pipi când vorbește de tehnicienii lui Ceaușescu. Inginerii în general se ocupă să construiască dispozitive, fără să-şi facă prea multe griji cine este beneficiarul lor, iar motivul nu este întotdeauna de natură financiară. Inginerii fac bombe nucleare şi rachete ghidate nu neapărat pentru că sunt plătiți pentru asta (dar nu strică) şi nici pentru ca le-ar place foarte mult să ucidă oameni (nu mai mult ca altor bărbați, cel puțin), ci pentru că sunt dispozitive complexe, de înaltă precizie, şi e o plăcere să arate că pot face așa ceva. E cool!

Acasă
Inginerul nu este cu mult diferit de ceilalți oameni în viața de zi cu zi… cu excepția faptului ca el este în stare să schimbe un bec ars, să monteze o priză sau un întrerupător, sau un cablu TV, şi nu trebuie să ducă calculatorul la reparat dacă are un virus sau dacă vrea să-şi instaleze un modem. Inginerul nu știe ce e aia Tech Support.

Rezultate
Care este totuși diferența dintre ingineri şi umaniști? Exceptând pregătirea de specialitate…

Diferența între ei este de scop:
inginerul are ca scop crearea, perfecționarea şi întreținerea unor dispozitive tehnice: mecanisme, circuite, construcții, programe software… Umanistul are ca scop educarea şi perfecționarea oamenilor şi a societății (asta pentru că eu, ca inginer, le definesc lor un scop, pentru că ei singuri probabil că-şi închipuie că trebuie doar să existe pentru a lumina lumea cu prezenta lor).

Scopul inginerilor este atins:
tehnologia progresează de la un an la altul, şi este clar că ce se produce în ziua de azi e mai bun ca ceea ce se producea acum 50 de ani (nu neapărat mai frumos, dar aici nu e treaba noastră).

Dar scopul umaniștilor? Sunt oamenii de acum mai buni, mai cinstiți, mai generoși? Sau e chiar invers?
Noi ne facem treaba. Voi nu. Deci ciocul mic!


PS:
Comentariile si raspunsurile, Va rog, fara valuri/ furtuni de indignare/ scandalizáre (că aşa ceva poate oricine, nu-i trebuie ... facultate, pt. asta), ci pragmatice, .... ingineresti- .... la subiect - daca se poate (adică: dacă le este posibil acest lucru ... neinginerilor!)!

De altfel, de comentarii şi discuţii, în schimb, aş fi tare bucuros- poate că ele ne mai corectează atitudinea nouă, inginerilor, ne ajută să ne privim şi prin prisma neinginerilor, combinată cu a noastră!

Iar eu PROMIT CĂ O SĂ-I TRANSMIT COLEGULUI NDRAGULINESCU (şi întregii noastre promoţii) COMENTARIILE VOASTRE- DE FAPT, L-AM ŞI AVERTIZAT DEJA CĂ AM POSTAT AICI "sketch-ul" său! (Atenţie- definiţia pt. Sketch" este cam malta în DE, la fel în EN- DEX / DTM (2010) a cam greşit-o aici!!)

Ce să mă fac, aşa sunt eu ... croit! E greu cu mine, (dar numai uneori) , o ştiu, o aud ... mereu!

Bernd

Erată (info noi, primite între timp):
...
Ma bucur sa aflu ca ti-a placut textul cules de mine si trimis voua (singurele mele merite - IN NICI-UN CAZ NU REVENDIC TITLUL DE AUTOR!)
...Nu am fost si nu sunt decan - cel ce a fost decan intre 1990-2002 si apoi prorector - este un tiz al meu pe nume Marin Dragulinescu.
....
prof.univ.dr.ing.Nicolae George DRAGULANESCU

Plus- o explicaţie, probabil, a situaţiei / lipsei cdxe răspunsuri pe forum, lipsei de comentarii şi răspunsuri supl. la KudoZ- etc.- iată:
....
Am vazut ca ai trimis un chestionar....Ti-a raspuns cineva? Intrebarile sunt foarte precise si cam...multe!
(NOI) Nu prea avem timp de pierdut cu asa ceva - aici si acum! Unii sunt bolnavi si-si numara zilele pe care le mai traiesc...Altii asteapta sa li se intrerupa furnizarea energiei electrice (deci si accesul la Internet) sau linia telefonica ORICAND si REPETAT!
............

F.F. TRIST! În parte bănuiam eu, dar n-am vrut s-o cred! Acum am confirmarea- să zic- oficială! Sper să se îmbunătăţească situaţia cândva, cât mai repede!!! Că-mi mor colegii- cum scrie Niculae!
Este prima dată că cineva îndrăzneşte să spună adevărul, direct- în afara acelui trhread despre preţuri de 10 lei/ pag. etc.- şi nu se ascunde doar după deget- cum fac / au făcut chiar şi unii ing.- trad. - drd. care doar se laudă cu venituri şi comenzi mari/ multe, dar mândria (nu vă supăraţi- aici, eu nu pot să zic altceva/ să calific această atitudine altfel decât că ea este ... prostească! Şi, desigur, imediat îmi şi cer scuze pt. această calificare f.f. realistă, dar nebinevenită!)

Sorry- în parte văd că am greşit firul de discuţii- e mai mult trist, mai mult încreţeşte frunţile, decât să le descreţească, văd eu, din reacţiile primite între timp!

AŞA CĂ- CONCLUZIA MEA:
Deocamdată nu mai postez decât lucruri utile, la thread-ul "dicţionare" etc.- şi las / renunţ la apelurile ref. la o colaborare, gratuită deocamdată- la dict.cc / dicţ. AGIR, traduse în DE/ etc.

Dar o să le reiau - APELURILE amintite- atunci când şi dacă şi-a revenit sit. în ţara voastră/ Româniea! Şi până atunci vă ţin pumnii, să meargă cât mai urgent!

[Editat la 2013-04-23 10:21 GMT]
Collapse


 
k33pwalkin
k33pwalkin
Local time: 02:36
English to Romanian
+ ...
Ipocrizia sau pudibonderia? Sep 16, 2013

http://www.youtube.com/watch?v=lnUxQU9j9DA

 
Pages in topic:   < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27]


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Ca să vă mai descreţiţi frunţile






Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »