Pages in topic: < [1 2 3 4 5 6 7 8] > |
A fost lansată noua Gramatică a limbii române Thread poster: Mihai Badea (X)
|
Mihai Badea wrote:
Preţ 100 RON (vol. I + II).
[Edited at 2006-03-14 13:37]
Deci era vrăjeală că o să se dea la 15 RON. Să se mai ia omul după gura presei! Dar chiar şi la un milion vechi e accesibilă, că sunt 2 volume mari. Cred că pe aici prin oraş o să mai dureze ceva până or s-o aducă. MIhai, să o stăpîneşti sănătos. | | |
Mihai Badea (X) Luxembourg English to Romanian + ... TOPIC STARTER
OvidiuKatz wrote:
Deci era vrăjeală că o să se dea la 15 RON. Să se mai ia omul după gura presei! .
Am înţeles că un număr limitat de exemplare au fost vândute cu 15 lei în ziua lansării (pentru cei care lucrează în Academie, profi universitari etc.).
MIhai, să o stăpîneşti sănătos
Mulţumesc. Acum, sper să am timp să o şi citesc. | | |
Ioana Costache Romania Local time: 04:44 Member (2007) English to Romanian + ... Primele impresii | Mar 14, 2006 |
Da, am luat-o şi eu duminică, tot cu un milion, de la Salonul de carte şi presă (Muzeul Naţional de Istorie). Unele pagini nu sunt tăiate şi mă enervează că nu am un coupe-papier decent. Mă scoate din sărite şi limbajul – trebuie să-mi traduc în franceză şi după aia în engleză ca să înţeleg ceva. Singurul lucru care-mi place (deocamdată) e corpusul | | |
Număr din România literară dedicat GALR | Mar 16, 2006 |
Numărul 10 al României literare conţine o serie de articole dedicate noii Gramatici, reunite sub titlul "Gramatica Academiei în dezbatere".
[Edited at 2006-03-16 09:10] | |
|
|
Am o Gramatică. Cum procedez? | Mar 17, 2006 |
Am cumpărat şi eu Gramatica de la librărie. A mea nu necesită coupe papier, ca a Ioanei
De curiozitate... Cum procedaţi cu o asemenea cărţulie? O citiţi din scoarţă în scoarţă sau căutaţi în ea ca într-un dicţionar, atunci când aveţi nevoie de ceva anume?
Cred că ideal ar fi s-o citesc de la cap la coadă... măcar voi şti ce şi unde să caut când voi avea nevoie.
Nu mă po... See more Am cumpărat şi eu Gramatica de la librărie. A mea nu necesită coupe papier, ca a Ioanei
De curiozitate... Cum procedaţi cu o asemenea cărţulie? O citiţi din scoarţă în scoarţă sau căutaţi în ea ca într-un dicţionar, atunci când aveţi nevoie de ceva anume?
Cred că ideal ar fi s-o citesc de la cap la coadă... măcar voi şti ce şi unde să caut când voi avea nevoie.
Nu mă pot abţine să nu remarc că una dintre "surse" este Libertatea de duminică Tare sunt curioasă ce-or fi descoperit acolo... ▲ Collapse | | |
Mihai Badea (X) Luxembourg English to Romanian + ... TOPIC STARTER Gramatica şi fotbalul | Mar 17, 2006 |
Şi eu am găsit pe undeva o frază despre Mircea Lucescu.
Eu nu am de gând chiar să o citesc din scoarţă în scoarţă, dar cel puţin sper să am timp s-o frunzăresc pagină cu pagină şi să mă opresc la problemele mai importante. | | |
|
Dan Marasescu Romania Local time: 03:44 Member (2003) English to Romanian + ...
Aş lua-o şi eu, dar n-am destulă hârtie de fax. | |
|
|
Bogdan Honciuc wrote:
Gramatica oficială se poate achiziţiona de la depozitul Editurii Academiei sau prin fax cu 50 RON.
Uf... tocmai am cumpărat-o de la librărie cu 100 RON
Noroc că e cheltuială deductibilă...
Fax nu am | | |
Dan Marasescu Romania Local time: 03:44 Member (2003) English to Romanian + ...
Ioana Costache wrote:
Mă scoate din sărite şi limbajul – trebuie să-mi traduc în franceză şi după aia în engleză ca să înţeleg ceva.
Cum adică?!? | | |
Mihai Badea (X) Luxembourg English to Romanian + ... TOPIC STARTER Volume piratate | Mar 21, 2006 |
Mi-aduc aminte că după lansare în unele ziare se vorbea de un preţ de 15 RON, ceea ce era inexact. Mă întreb cât de exactă o fi ştirea din Adevărul. Să mai fie oare posibile astfel de potlogării în 2006? | | |
Nu piratate, ci la superofertă! | Mar 21, 2006 |
Mihai Badea wrote:
Mi-aduc aminte că după lansare în unele ziare se vorbea de un preţ de 15 RON, ceea ce era inexact. Mă întreb cât de exactă o fi ştirea din Adevărul. Să mai fie oare posibile astfel de potlogării în 2006?
Informaţii din interior spun că numai la lansare s-a vândut cu modesta sumă de 15 lei, ceea ce şi mie îmi sună de domeniul fantasticului, având în vedere preţul final... dar aşa se spune. Pe mine mă speriase ca idee: atâta preţ punem pe Gramatica noastră? Cam cât un roman ieftin? Oricum, dacă lansarea s-a făcut aşa în pripă şi n-am ajuns acolo, deja nu mai contează. Cine n-a cumpărat-o încă, poate profita de "superoferta" de la editură.
[Edited at 2006-03-21 11:53] | |
|
|
Mihai Badea (X) Luxembourg English to Romanian + ... TOPIC STARTER Volume piratate | Mar 21, 2006 |
Cică alea pe care le-am cumpărat noi cu 100 de lei ar fi piratate.
„Editura Academiei Române a primit semnale că volumele I şi II din "Gramatica limbii române", publicate în 2005, se vând în diverse librării sau de către vânzători particulari cu preţuri cuprinse între 100 şi 120 RON. "Menţionăm că aceasta se face fără ştirea noastră, fiind probabil volume piratate", se arată într-o notă p... See more Cică alea pe care le-am cumpărat noi cu 100 de lei ar fi piratate.
„Editura Academiei Române a primit semnale că volumele I şi II din "Gramatica limbii române", publicate în 2005, se vând în diverse librării sau de către vânzători particulari cu preţuri cuprinse între 100 şi 120 RON. "Menţionăm că aceasta se face fără ştirea noastră, fiind probabil volume piratate", se arată într-o notă primită la redacţie. Gramatica oficială se poate achiziţiona de la depozitul Editurii Academiei sau prin fax cu 50 RON.”
Adevărul
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?section_title=Prima%20Pagina&article_title=178684 ▲ Collapse | | |
Mihai Badea wrote:
Cică alea pe care le-am cumpărat noi cu 100 de lei ar fi piratate.
Atunci asta e groaznic, pentru că am luat-o din buricul târgului, de la ditamai Librăria Humanitas Kretzulescu. Să văd ce e de făcut.
[Edited at 2006-04-11 13:58] | | |
Cristiana Coblis Romania Local time: 04:44 Member (2004) English to Romanian + ... licitez şi eu: 110 RON | Mar 21, 2006 |
Am luat-o azi de la un chioşc din centru. Am cerut-o ieri, azi a venit şi m-am grăbit să o iau în primire.
În orice caz, cei interesaţi pot găsi GALR la chioşcurile care aparţin de Ed. Univers (în Cluj).
Sincer oricum nu am drum prea des pe la depozitul respectiv şi dacă conţinutul e acelaşi, pentru mine restul e mai puţin important. Însă pentru alţii ( elevi, studenţi) diferenţa de preţ este prea mare.
Aş vrea să cred că nu au tipărit n... See more Am luat-o azi de la un chioşc din centru. Am cerut-o ieri, azi a venit şi m-am grăbit să o iau în primire.
În orice caz, cei interesaţi pot găsi GALR la chioşcurile care aparţin de Ed. Univers (în Cluj).
Sincer oricum nu am drum prea des pe la depozitul respectiv şi dacă conţinutul e acelaşi, pentru mine restul e mai puţin important. Însă pentru alţii ( elevi, studenţi) diferenţa de preţ este prea mare.
Aş vrea să cred că nu au tipărit numai exemplare licenţiate "de colecţie" sau de depozit, cum s-a întâmplat cu prima ediţie, care atinsese preţuri record în anticariate din cauza tirajului. Consider că este foarte important să ajungă pe masa cât mai multor oameni şi rămân la părerea că ar fi trebuit să imagineze un mod de a realiza o distribuţie largă la preţuri accesibile pentru a nu da de profitat speculaţilor.
[Edited at 2006-03-21 12:34] ▲ Collapse | | |
Pages in topic: < [1 2 3 4 5 6 7 8] > |