Pages in topic: [1 2] > | bucurati-va! Thread poster: Paraschiva Bloju
| Paraschiva Bloju Romania Local time: 12:02 Member (2005) German to Romanian + ... | Andrei Albu Romania Local time: 12:02 Member (2002) English to Romanian + ... chiar ca ma bucur | Feb 27, 2003 |
mai ales fiindca pare sa fie foarte avantajos pentru transferul sumelor mici. Intrebarea care se pune: este sigur? stie cineva pe careva care foloseste deja acest sistem? | | | Andrei Albu Romania Local time: 12:02 Member (2002) English to Romanian + ... am mai studiat putin problema | Feb 27, 2003 |
si am constatat ca si cel care iti trimite banii trebuie sa aiba/sa-si deschida un cont la moneykeepers... altfel nu poate sa ti-i expedieze
Asadar, daca clientul nu este de acord... there must be other ways!
Oricum, chiar acum ma chinuiam, impreuna cu un client care trebuie sa-mi vireze fabuloasa suma de... 20 Euro, sa gasim o modalitate de plata convenabila pentru ambele parti. I-am sugerat si varianta cu Moneybookers, sunt c... See more si am constatat ca si cel care iti trimite banii trebuie sa aiba/sa-si deschida un cont la moneykeepers... altfel nu poate sa ti-i expedieze
Asadar, daca clientul nu este de acord... there must be other ways!
Oricum, chiar acum ma chinuiam, impreuna cu un client care trebuie sa-mi vireze fabuloasa suma de... 20 Euro, sa gasim o modalitate de plata convenabila pentru ambele parti. I-am sugerat si varianta cu Moneybookers, sunt curios ce va sa spuna. Cand aflu ceva, va spun si voua.
[ This Message was edited by:on2003-02-27 10:59] ▲ Collapse | | | Inga Murariu Moldova Local time: 12:02 English to Romanian + ...
|
|
Andrei, de ce nu incerci Proz Wallet? | Feb 27, 2003 |
Eu l-am folosit o data. Si apoi am platit de acolo pt platinum, macar nu m-am incurcat cu birocratia din romania | | | Andrei Albu Romania Local time: 12:02 Member (2002) English to Romanian + ...
Da, i-am dat clientului si alternativa asta. Mi-a raspuns deja ca \"problema e in studiu\". Cat despre birocratie, asa e, eu am platit pentru Platinum din cont si a trebuit sa dau cu semnatura cum ca nu voi mai vira banii inca odata... de parca-si fura cineva singur caciula! | | | Péter Tófalvi Hungary Local time: 11:02 English to Hungarian + ...
Quote:
On 2003-02-27 10:50, A.Albu wrote:
...un client care trebuie sa-mi vireze fabuloasa suma de... 20 Euro ...
O idee:
Am orgnaizat acum trei ani o colecta pentru o femeie din Voivodina, care suferea de cancer.
Eu am fost casierul (cu domiciliul in Budapesta)
Mi-au fost trimise cecuri, dar si bancnote.... See more Quote:
On 2003-02-27 10:50, A.Albu wrote:
...un client care trebuie sa-mi vireze fabuloasa suma de... 20 Euro ...
O idee:
Am orgnaizat acum trei ani o colecta pentru o femeie din Voivodina, care suferea de cancer.
Eu am fost casierul (cu domiciliul in Budapesta)
Mi-au fost trimise cecuri, dar si bancnote. Solutia aceasta din urma a fost propusa de mine, in felul urmator: puneti bancnota de 10 sau 20 de dolari (sau altele) intre doua coli de hartie de culoare neagra, introduceti-o in plic, si trimiteti-mi mie (din Canada, australia, SUA, Germania, Suedia. etc.) am strans cca. 300 de dolari, adica au donat cca. 15 persoane, dintre care cca. 10 din afara Ungariei.
Din zece, doua erau cecuri, restul de opt bancnote.
Poate nu ma veti crede, dar am primit toate sumele trimise, nu sa- furat, nu s-a pierdut nimic prin posta (am cerut sa mi se trimita un e-mail la expediere, si la primire eu am confirmat tot prin e-mail).
Nu stiu daca solutia aceasta ar functiona si in Romania....
▲ Collapse | | |
De fapt, aceeasi idee, la o scara mai mare, a fost aplicata si de \"case mai mari\". Am platit inscrierea la un joc on-line (Planetarion, daca il stiti), trimitand bancnote prin plic. Centrul de colecta a fost in Danemarca, apoi in Berlin (pentru Europa) si a functionat fara impedimente.
Problema apare mai degraba in momentul in care clientul trebuie sa-si justifice contabil cheltuielile. Daca pana si traducerile ajung sa fie acoperite din \"fondurile de protocol\"... ... See more De fapt, aceeasi idee, la o scara mai mare, a fost aplicata si de \"case mai mari\". Am platit inscrierea la un joc on-line (Planetarion, daca il stiti), trimitand bancnote prin plic. Centrul de colecta a fost in Danemarca, apoi in Berlin (pentru Europa) si a functionat fara impedimente.
Problema apare mai degraba in momentul in care clientul trebuie sa-si justifice contabil cheltuielile. Daca pana si traducerile ajung sa fie acoperite din \"fondurile de protocol\"... ▲ Collapse | |
|
|
Cristiana Coblis Romania Local time: 12:02 Member (2004) English to Romanian + ... bani in plic | Feb 27, 2003 |
Sa nu va imaginati ca posta nu stie ce este in plic daca puneti bancnota intre doua coli negre sau colorate. Am primit recent un astfel de plic de la un client si postarita a venit la usa cu un zambet complice si m-a intrebat daca ii astept de mult ??!! Asa ca, atentie cat trimiteti/ primiti. Pentru 3 lei nu se obosesc , dar nu va chinuiti sa infasurati cateva sute, ca nu vor ajunge niciodata. Regulile postei romane spun clar: ei nu garanteaza banii sau valorile trimise neinregistrat sau nedecla... See more Sa nu va imaginati ca posta nu stie ce este in plic daca puneti bancnota intre doua coli negre sau colorate. Am primit recent un astfel de plic de la un client si postarita a venit la usa cu un zambet complice si m-a intrebat daca ii astept de mult ??!! Asa ca, atentie cat trimiteti/ primiti. Pentru 3 lei nu se obosesc , dar nu va chinuiti sa infasurati cateva sute, ca nu vor ajunge niciodata. Regulile postei romane spun clar: ei nu garanteaza banii sau valorile trimise neinregistrat sau nedeclarat.
Dar adevarul adevarat este ca este destul de greu sa-l convingi pe client sa plateasca intr-un fel care lui nu-i convine sau asupra caruia este circumspect.
Este bine de stiut ca exista si aceasta modalitate de plata. Nu cunosc cat de raspandita este, dar orice alternatia este binevenita.
Multe salutari.
▲ Collapse | | | folie de aluminiu | Feb 27, 2003 |
Am trimis de mai multe ori cate 5-20$ in tara si, culmea, au ajuns la destinatie. | | | Inga Murariu Moldova Local time: 12:02 English to Romanian + ... despre moneybookers | Feb 27, 2003 |
Sa trimiti bancnote in plic e o metoda clasica. Asa primeam eu bani de la parinti in tabara de vara.
Pentru ca tot vorbim despre bani si \"transferuri\", astazi am aflat la posta ca un mandat postal ajunge in Romania (din Chisinau) intr-o luna!!! Iar pentru astfel de servicii sigure si rapide se percepe un comision de 5%. Pana la NY ar ajunge, probabil, intr-un an sau doi pentru ca nu e lucru usor sa inoti peste ocean .
... See more Sa trimiti bancnote in plic e o metoda clasica. Asa primeam eu bani de la parinti in tabara de vara.
Pentru ca tot vorbim despre bani si \"transferuri\", astazi am aflat la posta ca un mandat postal ajunge in Romania (din Chisinau) intr-o luna!!! Iar pentru astfel de servicii sigure si rapide se percepe un comision de 5%. Pana la NY ar ajunge, probabil, intr-un an sau doi pentru ca nu e lucru usor sa inoti peste ocean .
Citeam mai devreme pe forumul rusesc despre moneybookers si spunea cineva sa fim atenti la valuta in care deschidem contul. Procedura de schimbare a valutei contului este exstrem de complicata, implica scanarea buletinului de identitate, expedierea lui nu-stiu-unde...
Din cate am citit pe site, nu poti detine mai multe conturi in mai multe valute - which is bad - si aparent nici nu poti opera cu alte valute decat cea pe care ti-ai ales-o initial. In rest, deocamdata, toti au avut doar experiente pozitive cu moneybookers.
Numai bine,
Inga.
▲ Collapse | | | folii de aluminiu? de ce, plicurile se "scaneaza" la posta? | Feb 27, 2003 |
Cu exceptia deschiderii, cum pot sa-si dea seama ca sunt bani inauntru? Nu sunt simpla hartie? | |
|
|
Habar n-am ce se intampla cu plicurile la posta. Metoda asta am invatat- o de la americani si iranieni. Or sti ei ceva ... | | | Paraschiva Bloju Romania Local time: 12:02 Member (2005) German to Romanian + ... TOPIC STARTER sigur ca se scaneaza | Feb 28, 2003 |
exista un serviciu special, pe care din anumite considerente nu-l pot numi, care verifica toata corespndenta externa. Sau poate numai pe cea care pare suspecta. Ma gandesc ca nu au timp sa verifice chiar totul. nu cred ca ei sunt cei care iau banii, dar eu n-as trimite in Ro bani in plic.
| | | Cristiana Coblis Romania Local time: 12:02 Member (2004) English to Romanian + ... sa fim seriosi! | Mar 1, 2003 |
Cu toata consideratia pentru posta de pretutindeni, care mie imi cam lipseste, daca sunt in grija si raspunderea lor scrisorile si pachetele, cine altcineva mai are acces la ele? Bau, bau? Sa fim seriosi! Corespondenta si secretul corespondentei este protejat prin constitutie si legi internationale in toate si orice stat de drept. Nu este o joaca, furtul de corespondenta se pedepseste prin lege.
Desigur ca toata corespondenta si pachetele externe sunt atent verificate, mai ales cele c... See more Cu toata consideratia pentru posta de pretutindeni, care mie imi cam lipseste, daca sunt in grija si raspunderea lor scrisorile si pachetele, cine altcineva mai are acces la ele? Bau, bau? Sa fim seriosi! Corespondenta si secretul corespondentei este protejat prin constitutie si legi internationale in toate si orice stat de drept. Nu este o joaca, furtul de corespondenta se pedepseste prin lege.
Desigur ca toata corespondenta si pachetele externe sunt atent verificate, mai ales cele continand obiecte suspecte sau neidentificate. Daca scanerul arata ca in pachet exista ceva suspect (de exemplu un ruj in forma de arma alba???) se deschide pachetul pana se identifica sursa alertei. Este o procedura normala. La fel si scrisorile. Nu cunosc cat de dotati sunt, dar in orice caz, este mult mai sigur sa nu trimiteti in plic bani, si mai ales sume mai mari. ▲ Collapse | | | Pages in topic: [1 2] > | There is no moderator assigned specifically to this forum. To report site rules violations or get help, please contact site staff » bucurati-va! Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Trados Business Manager Lite | Create customer quotes and invoices from within Trados Studio
Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |