Venituri din strainatate
Thread poster: Dan Ilioiu
Dan Ilioiu
Dan Ilioiu  Identity Verified
Romania
Local time: 11:11
English to Romanian
+ ...
Oct 19, 2004

Supun atentiei voastre urmatoarea situatie, poate ca unii dintre voi au trecut deja prin asta.

S-au facut niste traduceri pentru niste rapoarte, in cadrul unor proiecte ale UE. Aceste traduceri se platesc de catre statul spaniol. Plata se face intr-un cont bancar in valuta.
Nu s-a semnat nici un contract, doar la predarea lucrarii s-a intocmit o hirtie pe care erau trecute sumele, ce reprezinta, etc.

Intrebari:
1. Cum apar acesti bani in registrul de incasa
... See more
Supun atentiei voastre urmatoarea situatie, poate ca unii dintre voi au trecut deja prin asta.

S-au facut niste traduceri pentru niste rapoarte, in cadrul unor proiecte ale UE. Aceste traduceri se platesc de catre statul spaniol. Plata se face intr-un cont bancar in valuta.
Nu s-a semnat nici un contract, doar la predarea lucrarii s-a intocmit o hirtie pe care erau trecute sumele, ce reprezinta, etc.

Intrebari:
1. Cum apar acesti bani in registrul de incasari si plati al PFA?
2. Cum apar acesti bani in declaratiile de venit ale PFA?
3. Trebuie intocmite ceva declaratii speciale? Daca da, care sunt acestea?

[quote]offtopic:
Ca tot era vorba pe un alt fir despre munca la negru[/offtopic]
Collapse

Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
factura ro Oct 19, 2004

Trebuie sa tai pentru ei factura in lei din facturierul romanesc la cursul cu data valutei care e inscrisa pe acel fluturas de la banca. Cred ca asta e cea mai simpla modalitate de a evita incurcaturile. Cu factura poti face ce doresti, ma indoiesc ca spaniolii vor gasi-o interesanta din alte puncte de vedere decat ca o curiozitate.
Numai bine.

Dan Ilioiu
Dan Ilioiu  Identity Verified
Romania
English to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
. Oct 19, 2004

Multumesc,

Cam asa ceva ma gindeam si eu. In registrul de incasari intra suma in lei? Daca da, inseamna ca nu mai trebuie nici o declaratie in afara de declaratiile obisnuite (estimativa, speciala si DVG).

Oricum , conform Codului Fiscal, veniturile din strainatate se supun globalizarii. Va trebui sa ma interesez daca s-a platit acolo vreun impozit si daca Romania si Spania au acorduri de evitare a dublei impuneri.

Totusi, pe site-ul ministerului de finant
... See more
Multumesc,

Cam asa ceva ma gindeam si eu. In registrul de incasari intra suma in lei? Daca da, inseamna ca nu mai trebuie nici o declaratie in afara de declaratiile obisnuite (estimativa, speciala si DVG).

Oricum , conform Codului Fiscal, veniturile din strainatate se supun globalizarii. Va trebui sa ma interesez daca s-a platit acolo vreun impozit si daca Romania si Spania au acorduri de evitare a dublei impuneri.

Totusi, pe site-ul ministerului de finante apar niste declaratii referitoare la veniturile din strainatate.

Alte experiente personale?
Collapse

Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
venituri din strainatate Oct 19, 2004

Si eu am intrebat de chestia cu dubla impunere si cu veniturile din strainatate. Cand inspectoarea a aflat ca e pentru O FACTURA a facut o criza de ficat. Mi s-a spus diplomatic ca pentru o factura nu prea merita sa ceri certificat de rezidenta fiscala, sa astepti pana ti-l elibereaza, sa faci procura pentru ca respectivii sa depuna la organele lor fiscale certificatul de rezistenta pentru tine etc. Se pare ca asa ceva se foloseste mai mult pentru contracte de lunga durata, m-a intrebat daca am ... See more
Si eu am intrebat de chestia cu dubla impunere si cu veniturile din strainatate. Cand inspectoarea a aflat ca e pentru O FACTURA a facut o criza de ficat. Mi s-a spus diplomatic ca pentru o factura nu prea merita sa ceri certificat de rezidenta fiscala, sa astepti pana ti-l elibereaza, sa faci procura pentru ca respectivii sa depuna la organele lor fiscale certificatul de rezistenta pentru tine etc. Se pare ca asa ceva se foloseste mai mult pentru contracte de lunga durata, m-a intrebat daca am un contract de munca etc.

Daca afli ceva pozitiv, sa ma anunti si pe mine.

In registru treci suma in lei de pe factura ta in lei la data valutei din ziua intrarii in cont sau, se pare, poate sa fie data valutei din intervalul de maximum 10 zile dupa primirea banilor, so you can choose the best one
Collapse

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Venituri din strainatate

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »