Pages in topic: [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] > |
Powwow: Poznan - Poland
|
|
prop. termin | Jul 25, 2006 |
sobota 14 października | | |
prop. miejsce | Jul 25, 2006 |
restauracja indyjska Carmen w Poznaniu (kilkaset metrów od dworca pkp i targów - 2 przystanki tramwajem, kilkanaście minut piechotą, kilka minut samochodem), w której odbył się poprzedni powwow (dobre miejsce jeśli chodzi o jedzenie, ale również np. na prezentacje laptopowe, a do tego zwykle w dzień nie ma ludzi, dzięki czemu znów cała jedna sala byłaby dla powwowowiczów) | | |
prop. godzina | Jul 25, 2006 |
15:00 | | |
prop. programy (kto posiada oraz kto chciałby zaprezentować poniższe programy?) | Jul 25, 2006 |
Najbardziej popularne:
- Wordfast
- MetaTexis
- OmegaT
- Trados
- Deja Vu
- SDLX
Inne:
- Heartsome
- Across
- Cafetran
- ForeignDesk
- Open Language Tools
- Star Transit
- Transolution
- Wordfisher
inne? | |
|
|
Mam Heartsome, lecz od niedawna. Jeżeli nie znajdzie się inny chętny, posiadajacy szerszą znajomość programu, mogę powiedzieć o nim kilka słów. Pozdrawiam! | | |
do Joanna Luczka | Jul 27, 2006 |
fajnie, dzięki.
na podobnej zasadzie mogę omówić MetaTexis i OmegaT, ale jeśli się znajdzie specjalista od tych programów to byloby miło
Najlepiej z CATów znam Wordfasta i nim chciałbym się zając.
bardzo poszukiwani właściciele i eksperci od Tradosa oraz DejaVu i SDLX | | |
wybrałem tak relatywnie odległy termin, gdyż chciałbym żeby zebrała się grupa osób, które będą mogły zaprezentować poszczególne CATy. chętnych proszę o kontakt lub deklarację gotowości na łamach tej strony | | |
a miesko jest? | Jul 30, 2006 |
jako zagorzaly i zdeklarowany miesozerca, pytam czy da sie zjesc tam miesne potrawy?;-) | |
|
|
oczywiście. choć ogólnie rzadko jadam mięso, to odwiedzając Carmen, obok ciabatty moim faworytem jest chicken special (pyszne kawałki kurczaka w sosie warzywno-curry z pikantymi smażonymi i gotowanymi warzywami, do tego ryż podsmażany przyprawiany curry) - polecam! | | |
Hinduskie zarcie... hmmmm :-) | Aug 4, 2006 |
Maja baranine?
Mam nadzieje, ze udaje mi sie przyjechac. Mozemy sie troche pobawic DVX jesli Was to interesuje. Mam rowniez troche doswiadczenia z Transit Satellite PE i mam strategie jak uniknac ten program bez wiedzy klienta | | |
tips&tricks są zawsze mile widziane | | |
|
|
witam nowych uczestników i czekam na zgłoszenia osób chętnych podzielić się swoją wiedzą o CATach | | |
Bylem na poprzednim PW w Carmen | Sep 7, 2006 |
i ten lokal wielce nie przypadl mi do gustu. Moze zdecydujemy sie na cos innego? Sam jestem gotow zadzwonic tu i owdzie. | | |
Popieram Stanislaw | Sep 8, 2006 |
Mnie też nie rzuciło na kolana... może tym razem faktycznie gdzieś na starówce. Za ceny które sa w Carmen mozna zjesc praktycznie wszedzie. | | |
Pages in topic: [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] > |